Moja fotografija
Ime:
Mesto: Dekani, Obala, Slovenia

Če stronco rodiš se, stronco ostaneš.

petek, 13. junij 2008

ZEMLJA UMIRA



zemlja.jpg

Življenjski prostor človeka se iz dneva v dan krči, vedno manjši je. Partija šaha med človekom in naravo je danes v pat poziciji. Z trdnostjo bi lahko prisegel, da bo tekma z naravo izgubljena. Glede na mačehovsko obnašanje velikih velemojstrov, je lahko izid tekme pod vprašanjem. Ostane nam samo še upanje, in koliko časa se bo agonija še nadaljevala. Lahko z novimi pravili globalizacijske igre, dosežemo in ohranimo človeštvo pri življenju? Era je sicer zaznamovana z znanjem in novimi dosežki.

Ti dosežki so posledice kapitala in težnja po čim večjem zaslužku. Pri tem bogati zapirajo vrata in probleme globalizacije pometajo pod predpražnik. V bistvu pa problem globalizacije in njihove napovedi ne prinašajo nobenih velikih izzivov. Lahko bi dejal da kot šolarčki zaostajamo v razredu.

Kaj več kot podeljevanje okoljevarstvenih nagrad, naše človeštvo pač ne zmore.

V enem človeškem življenju, naj bi temperatura poskočila na okroglih xxx °C. Kdo je odgovoren za to obdobje posledic? Prav gotovo to ni mali človek. In danes naj bi ta mali človek reševal svetovno krizo globalizacije. On naj bi bil kriv, da zemlja umira in postaja truplo. Ta mali človek naj bi sledil črednemu nagonu politike. Politiki pa še naprej ščitijo bogatune, da še naprej serjejo in zastrupljajo naš modri planet. Lepo vas prosim ne dopustite politikom, da bodo še naprej odločali o tako pomembni stvari, kot je obstoj človeštva. V svetovno in našo politiko so vmešani bogati, oni imajo v rokah škarje in platno. Imajo denar in moč, vendar kljub vsemu ne storijo nič kaj konkretnega. Problem globalizacije je problem bogate družbe. Posledice napak človeka je še možno popraviti. Redki so bogataši, ki bi se upali spopasti z naravo. Za to igro človek potrebuje veliko denarja. Pa ga bo dobil? Mogoče bi zalegla grožnja: »Zasežimo bogatim denar«, in začnimo z njim graditi boljše življenje. Z njihovim denarjem lahko rešimo modri planet.

Izrabljene fraze, ki pa ne odražajo resnične situacije so samo še boj za dober politični stolček. Pojdimo od besed k dejanju. Čeprav bo to samo kapljica za čisti ocean.

Vendar ne, problem bogate družbe bomo reševali zdaj vsi kar nas leze in gre tu na zemlji. Ločevali bomo odpadke, varčno ravnali z vodo, varčevali z energijo, …

Št. komentarjev: 0:

Objavite komentar

Naročite se na Objavi komentarje [Atom]

<< Domov